recept: Pritaminos gombasaláta, Kifőzde
Pritaminos gombasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg gomba,
5 evőkanál olivaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 késhegynyi őrölt bors,
1 mokkáskanál pirospaprika,
2-2 evőkanál pritamin- és paradicsompüré,
1 kávéskanál porcukor,
1 babérlevél, kakukkfű, 1/2 citrom, 5 cl fehérbor, só


A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk. Beletesszük a megmosott, cikkekre vágott gombát.
Babérlevelet, kakukkfüvet, citromlevet, egészben hagyott citromhéjat beletéve, paprikával, borssal megszórjuk és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Azután a babérlevelet és citromhéjat kivesszük. Hozzákeverjük a pritamint, a paradicsompürét, a cukrot és a fehérbort.
Rövid ideig főzzük, majd lehűtjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.05. Utoljára frissítve: 2008.11.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 01:02:54 - 0.98)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez